Welkom bij het OCMW Anzegem

Beste bezoeker,

OCMW staat voor Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn.

Onze kerntaak bestaat er immers in om mensen een "menswaardig leven" te garanderen. Wij willen dit doen door jou een volwaardige maatschappelijke dienstverlening aan te bieden.

Traditioneel staan we in voor administratieve, psychosociale begeleiding, financiële en materiële ondersteuning en heel wat thuiszorgdiensten.

Nochtans stellen de uitdagingen die vandaag en in de nabije toekomst op ons afkomen ons voor nieuwe opdrachten. Denken we hierbij in de eerste plaats aan de toenemende vergrijzing met de vraag naar meer thuis- en woonzorg, maar ook de kinderarmoede, de groeiende noden bij de jongeren en arbeidsbegeleiding.

Wij stellen jou daarom graag onze organisatie voor, het bestuur en de verschillende OCMW-diensten, elk met hun specifieke taken en deskundige aanpak.

Met zijn allen trachten we onze belangrijke maatschappelijke opdracht en onze aanpak zo efficiënt mogelijk op jouw behoeften af te stemmen om "zorg op jouw maat" te kunnen aanbieden.

Welkom in het OCMW van Anzegem,

 Mia Defoirdt

 Voorzitter OCMW Anzegem

 Schepen gemeente Anzegem

sluitingsdagen april

Wegens jaarlijkse cliëntenuitstap zullen we op dinsdag 15 april uitzonderlijk gesloten zijn tot 15 uur.   OCMW Anzegem is gesloten op Goede Vrijdag 18 april in de namiddag en op Paasmaandag 21 april.
lees meer >>

Energielening aan 2% of 0% - nog tot 1/10/2014!

Wat? Je kan tot 30% besparen op de jaarlijkse energiefactuur door gepaste energiebesparende maatregelen te nemen. Door de hoge kostprijs worden deze werken vaak niet uitgevoerd. Daarom biedt Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) goedkope (2%) of zelfs renteloze (0 %) leningen aan ...
lees meer >>

Openbare pc

Beschikt u thuis niet over een - recente - computer en … … bent u op zoek naar een nieuwe job? … wilt u online solliciteren of een CV opmaken? … bent u op zoek naar een nieuwe huurwoning? … wenst u informatie op te zoeken op het internet? … In het OCMW van Anzegem kunt u - tijdens de openingsu...
lees meer >>

Wegwijs in de thuiszorg

Het SEL Zuid-West-Vlaanderen en de Lokale Steunpunten Thuiszorg brengen om de 2-3 jaar een nieuwe editie van “de wegwijs in de thuiszorg” uit. Deze handige brochure staat boordevol nuttige adressen en contactgegevens van alle diensten en personen die zorg en ondersteuning bieden in thuiszorgsitu...
lees meer >>

Het Sociaal Verwarmingsfonds – een warm gebaar

Het Sociaal Verwarmingsfonds biedt steun aan iedereen die zijn verwarmingsfactuur moeilijk kan betalen. Op 1 januari 2014 is een nieuwe verwarmingsperiode in het kader van Sociaal Stookoliefonds begonnen. Het jaarlijks belastbaar bruto-inkomen van het huishouden mag het bedrag van €16.965,47 ver...
lees meer >>
Bekijk alle nieuws

Snel Naar

gemeente Anzegem
Rechtenverkenner
Sociale kaart

Openingsuren

ma14u - 16u30
di 14u - 18u30
(toegankelijk tot 18u)
wo9u - 11u30
do9u - 11u30
vr9u - 11u30

Al onze diensten zijn bereikbaar voor telefonische contacten of e-mailverkeer elke werkdag van 8u00 tot 12u00 en van 12u30 tot 17u00, op dinsdag tot 18u30.

Sociale dienst is gesloten op woensdagnamiddag.

Mobiele dienstverlening: dinsdag 8u 30 – 11u 30 (gemeentehuis Anzegem)