Welkom bij het OCMW Anzegem

Beste bezoeker,

OCMW staat voor Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn.

Onze kerntaak bestaat er immers in om mensen een "menswaardig leven" te garanderen. Wij willen dit doen door jou een volwaardige maatschappelijke dienstverlening aan te bieden.

Traditioneel staan we in voor administratieve, psychosociale begeleiding, financiële en materiële ondersteuning en heel wat thuiszorgdiensten.

Nochtans stellen de uitdagingen die vandaag en in de nabije toekomst op ons afkomen ons voor nieuwe opdrachten. Denken we hierbij in de eerste plaats aan de toenemende vergrijzing met de vraag naar meer thuis- en woonzorg, maar ook de kinderarmoede, de groeiende noden bij de jongeren en arbeidsbegeleiding.

Wij stellen jou daarom graag onze organisatie voor, het bestuur en de verschillende OCMW-diensten, elk met hun specifieke taken en deskundige aanpak.

Met zijn allen trachten we onze belangrijke maatschappelijke opdracht en onze aanpak zo efficiënt mogelijk op jouw behoeften af te stemmen om "zorg op jouw maat" te kunnen aanbieden.

Welkom in het OCMW van Anzegem,

 Mia Defoirdt

 Voorzitter OCMW Anzegem

 Schepen gemeente Anzegem

Energietip van de week

Neem liever een douche dan een bad. U gebruikt slechts 40 liter voor een douche tegenover 100 tot 130 liter voor een bad. Kleine kinderen kunnen met twee in bad. Uw besparing: 50% Benieuwd naar onze andere tips? Neem een kijkje bij Energietips.
lees meer >>

Binnenkort een bejaardenwoning vrij in Anzegem

Het OCMW Anzegem beschikt over 8 bejaardenwoningen voor zelfstandig wonende ouderen gelegen in Sint Arnolduslaan te Tiegem. De woningen hebben een functionele indeling en zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen. Ze kunnen door de bewoners naar eigen smaak bemeubeld en aangekleed worden. El...
lees meer >>

Waar of niet waar: "Als ik hulp vraag, dan zal ik niet langer thuis kunnen blijven wonen.”

“Ik word een dagje ouder en sukkel met mijn gezondheid. Boodschappen doen lukt niet meer. Poetsen valt zwaar. Als ik hulp vraag, dan zal ik niet langer thuis kunnen blijven wonen.” Niet waar. Er bestaan heel veel diensten die het leven van een senior thuis een stuk gemakkelijker en aangenamer m...
lees meer >>

School- en studietoelagen

Kom jij in aanmerking voor een school-of studietoelage? Naar school gaan is belangrijk voor de toekomst van je kind. Toch kunnen de schoolkosten soms hoog oplopen. De Vlaamse overheid wil een stukje tegemoetkomen in die schoolkosten. Een schooltoelage is er voor kleuters, leerlingen uit het la...
lees meer >>

Anzegem ... een buiten-kans!

Dat is de nieuwe baseline van onze gemeente. Naar aanleiding van de lancering heeft schrijver Joris Denoo een gedicht gemaakt geïnspireerd op onze nieuwe baseline. Het land, de stad, een rand, een kant. Een boekje van binnen, een hoekje te buiten. Het mooie van glooien, de glans van een grens...
lees meer >>
Bekijk alle nieuws

Snel Naar

gemeente Anzegem
Rechtenverkenner
Sociale kaart

Openingsuren

ma14u - 16u30
di 14u - 18u30
(toegankelijk tot 18u)
wo9u - 11u30
do9u - 11u30
vr9u - 11u30

Al onze diensten zijn bereikbaar voor telefonische contacten of e-mailverkeer elke werkdag van 8u00 tot 12u00 en van 12u30 tot 17u00, op dinsdag tot 18u30.

Sociale dienst is gesloten op woensdagnamiddag.

Mobiele dienstverlening: dinsdag 8u 30 – 11u 30 (gemeentehuis Anzegem)