Welkom bij het OCMW Anzegem

Beste bezoeker,

OCMW staat voor Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn.

Onze kerntaak bestaat er immers in om mensen een "menswaardig leven" te garanderen. Wij willen dit doen door jou een volwaardige maatschappelijke dienstverlening aan te bieden.

Traditioneel staan we in voor administratieve, psychosociale begeleiding, financiële en materiële ondersteuning en heel wat thuiszorgdiensten.

Nochtans stellen de uitdagingen die vandaag en in de nabije toekomst op ons afkomen ons voor nieuwe opdrachten. Denken we hierbij in de eerste plaats aan de toenemende vergrijzing met de vraag naar meer thuis- en woonzorg, maar ook de kinderarmoede, de groeiende noden bij de jongeren en arbeidsbegeleiding.

Wij stellen jou daarom graag onze organisatie voor, het bestuur en de verschillende OCMW-diensten, elk met hun specifieke taken en deskundige aanpak.

Met zijn allen trachten we onze belangrijke maatschappelijke opdracht en onze aanpak zo efficiënt mogelijk op jouw behoeften af te stemmen om "zorg op jouw maat" te kunnen aanbieden.

Welkom in het OCMW van Anzegem,

 Mia Defoirdt

 Voorzitter OCMW Anzegem

 Schepen gemeente Anzegem

Vacature diensthoofd administratie/stafmedewerker

DIENSTHOOFD ADMINISTRATIE/STAFMEDEWERKER VOLTIJDSE BETREKKING (38/38)- NIVEAU A (A1a-A3a)-statutair kader Je functie - Je stuurt de groep medewerkers van het OCMW (sociaal huis) aan en geeft mee richting aan de ontwikkeling en realisatie van het beleid. - Je organiseert en coördineert de adminis...
lees meer >>

Energietip van de week #6

Kies een pan/pot met dezelfde diameter als die van de kookplaat. Voor een te grote pan/pot is de opwarmtijd overdreven lang. Bij een te kleine pan/pot gaat veel warmte verloren.
lees meer >>

Binnenkort een serviceflat vrij!

Binnenkort komt er een serviceflat vrij in de residentie Heirwege. Interesse? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen via telefoonnummer 056/ 77 88 28 of via mail info@ocmwanzegem.be. De inschrijvingen gebeuren schriftelijk en moeten gericht zijn aan de voorzitter van het OCMW Anzegem. ...
lees meer >>

Energietip van de week #5

Klassieke gloeilampen hebben een erg laag rendement. 95% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte, slechts 5% in licht. Om deze reden is de verkoop van gloeilampen in de Europese Unie in principe verboden. Ook halogeenlampen slorpen veel energie op. Opteer dus voor alternatieven: spaarl...
lees meer >>

Energietip van de week # 4

Alle elektrische en elektronische apparaten in stand-by verbruiken nog steeds 50% elektriciteit. Dit kan verhinderd worden door het sluimerverbruik aan te pakken, een jaarlijkse besparing tot 10% op het elektriciteitsverbruik en bijgevolg –factuur. Schakel de toestellen dus volledig uit, met beh...
lees meer >>
Bekijk alle nieuws

Snel Naar

gemeente Anzegem
Rechtenverkenner
Sociale kaart

Openingsuren

ma14u - 16u30
di 14u - 18u30
(toegankelijk tot 18u)
wo9u - 11u30
do9u - 11u30
vr9u - 11u30

Al onze diensten zijn bereikbaar voor telefonische contacten of e-mailverkeer elke werkdag van 8u00 tot 12u00 en van 12u30 tot 17u00, op dinsdag tot 18u30.

Sociale dienst is gesloten op woensdagnamiddag.

Mobiele dienstverlening: dinsdag 8u 30 – 11u 30 (gemeentehuis Anzegem)