Tip van de maand

Hippe wok!

Wokken staat voor snelheid en voor variatie, want met de wok kan je in een mum van tijd van alles bereiden. Wokken is gezond: je hebt minder vetstof nodig dan in een gewone pan en je kan er een eindeloze hoeveelheid groenten in verwerken! Wat is wokken? Wokken staat voor roerbakken en dit mag je...

Lees verder

Groente van de maand: aubergine

De aubergine of de eierplant is een zuiderse groente bij uitstek. De vrucht komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is zeer veelzijdig. Geen wonder dat de aubergine voorkomt in de lekkerste Italiaanse en Griekse gerechten. Aubergines zijn arm aan calorieën en rijk aan vitamine B, C...

Lees verder

Barbecuetijd!

Wist je dat je bijna alle groentesoorten op de barbecue kunt leggen? Het is een gezonde én lekkere manier om groenten te bereiden.  Werk met verse groenten die stevig aanvoelen en nergens beschadigd zijn. Asperges, aubergines (in dikke plakken), bleekselderij (de dikke stengels), grote champign...

Lees verder

5 x lekkere én gezonde brooddoostips!

In bruinbrood of volkorenbrood zitten meer voedingsstoffen dan in witbrood. Voor kinderen die er niet gek op zijn, kun je dubbele boterhammen met 1 snee wit en 1 snee bruin maken. Een fruitsalade of een rauwkostsalade die je samen hebt klaargemaakt, heeft altijd een streepje voor. Snij de ...

Lees verder

Groente van de maand: spinazie

Spinazie is een groente met een groen blad dat harde nerven bevat. Waarop moet ik letten bij de aankoop van spinazie? Verwelkte, gele of gekneusde bladeren wijzen erop dat de spinazie minder vers is. Wees dus alert bij de aankoop van deze groente. Hoe spinazie bewaren? De frisheid van spinazie g...

Lees verder

Groente van de maand: prei

Prei is een vollegrondgroente die veel vezels en vitamine A & C bevat. Let goed op als u prei koopt: slappe stengels, opengebarsten of gezwollen stengels, verdroogde en verkleurde bladeren wijzen erop dat de prei niet meer vers is. De ideale portie prei bedraagt 400 à 500 gram per persoon. Hoe ...

Lees verder

Groente van de maand: rode biet

Met zijn opvallende kleur en lichte aardesmaak is de rode biet een groente die zowel rauw als warm gegeten kan worden. Een verse (stevige, gladde) rode biet heeft veel meer smaak dan de rode biet die voorgekookt wordt gekocht. Hoe een rode biet bereiden? - Was de biet onder stromend water. - Koo...

Lees verder